Langrenn er veldig god trening

Det å bruke langrenn som treningsmetode for andre idretter, er faktisk noe mange bør vurdere.

Det er ikke bare de som driver med ski, som har utbytte av denne type trening. Selv gikk jeg en del på ski på vinteren, når jeg syklet om sommeren. Etter hvert begynte jeg å sykle også om vinteren, men uansett så beholdt jeg en del treningsøkter på skiene – ikke minst for å få variasjon i treningen. Vi skal nå se litt nærmere på effektene ved å ta seg en skikkelig treningsrunde på ski, og dette er faktisk noe mange bør vurdere seriøst.

En av verdens beste treningsformer

Med tanke på muskel- og kondisjonsutbytte, så er det ikke mange treningsformer som er bedre enn langrenn. Det at langrenn utfordrer nesten alle muskler, bidrar også til at kaloriforbruket er veldig høyt når man trener.Det er faktisk slik at man nesten får bedre treningsutbytte om man er en løper, ved å trene langrenn og ikke spesifikk løping. Dette begrunnes med at man bruker flere muskler, når man går på ski fremfor når man løper. Når man løper er det hovedsakelig bena man trener, men på ski så får du trent armer, bryst, magemuskler og resten av overkroppen. Ale disse muskelgruppene bidrar til at lunger og hjerte, også belastes mer – noe som gir en veldig god og effektiv trening.

Tren inn god teknikk

Tren inn god teknikk

For at langrenn skal bli så optimalt som mulig, er det lurt å finpusse på teknikken. De som har god teknikk, kan gå med høyere intensitet på treningsøktene sine. En måte man kan trene diagonalgang på, er å starte økten med 15 minutter uten staver. På denne måten bruker du kun bena til å få fremdrift.

Gå hardt i motbakker

Gå hardt i motbakker

Det å gi ekstra i motbakker kombinert med vanlig intervalltrening, gir veldig god effekt treningsmessig. Om du har trent inn riktig teknikk for motbakker, kan du holde ganske så høyt tempo. Det anbefales å bruke fiskebensteknikk i bratte bakker, med en jevn og god flyt i bevegelsene. Husk at motbakker er den hardeste treningen, så det å få opp pulsen i de partiene er gull verdt.Intervalltrening er bra for treningsutbytte, dette gjelder også i skisporet. Intervallene kan være alt fra 30 sekunder til 4-5 minutter, da bør du ligge på rundt 80 prosent av maksfart. På denne måten blir hjerte og lunge sterkere.

Naturopplevelser

Både ski, løp og sykkel kan gi deg flotte naturopplevelser, jeg synes dette er en flott bonus når man er ute å trener. Enten om man er på fjellet, marka eller i byen for den saks skyld – så er det mye flott å oppleve.Jeg kjenner best til Nordmarka i Oslo, her kjøres det opp mange flotte skiløyper hver vinter. Om det er lite snø sør i marka, kan det være flotte forhold litt lenger nord.

Så til alle løpere, ta gjerne en del økter på skiene neste vinter. Allsidig trening er alltid smart, pluss at man får en mer variert treningshverdag slik at man ikke går lei det man driver med.