Rugby

Store arrangementer

Som hvert eneste år er også året i år spekket med store idretts arrangementer. Norges mesterskap, Europa mesterskap, Verdens mesterskap, sesong finaler, andre finaler ja hele tiden er det et stort arrangement i en eller annen sport. Jeg har plukket frem en rekke datoer og steder for forskjellige sporter fremover for 2018, men jeg klarer dessverre ikke å dekke over alt som er av sporter. Noen har disse øvelsene som sine hovedmål for sesongen, men det varierer jo selvfølgelig alt ettersom hvilket nivå du er på i din sport. Dette er her topp klasse arrangementer for proffene og de beste innen disse sportene. Her kommer en del opplysninger for ting som skal skje fremover;

I øyeblikket er det Snooker som spiller World Championship eller sitt verdensmesterskap i Crucible Theatre i Sheffield i England. Her har dette VM blitt spilt hvert år siden 1977. Regjerende Verdensmester er Mark Selby. Han vant også VM i 2014. Hvert år er det 32 spillere som kjemper i VM hvorav de 16 beste i verden er direkte kvalifisert, mens de 16 andre må kvalifisere seg inn til turneringen.

Mai

Sykkel

Et av sykkelsportens største arrangementer er Giro d’Italia som begynner nå i mai måned. Årets utgave er også en jubileumsutgave da det er den 100 utgaven som skal kjøres. Regjerende mester er italieneren Vicenzo Nibali som vant med sitt lag Astana. Det er ingen nordmenn som har vunnet Giroen noen gang, men vi har flere ryttere som har vunnet etapper.

epa04315862 Astana Procycling team rider Vincenzo Nibali of Italy is about to cross the finish line to win the 10th stage of the 101st Tour de France 2014 cycling race, over 161.5 km from Mulhouse to La Planche des Belles Filles, in France, 14 July 2014. EPA/NICOLAS BOUVY

Rugby

Rugby
Rugby

Kremen av alle utøver i sporten Rugby ville være til stede i Edinburgh nå i mai og spille «The 2018 European Rugby Challenge Cup» og «Champions Cup» finalene for profesjonelle klubber. Det vil også være mange andre stjernespillere fra resten av verden til stede.

Begge disse finalene spille på banen Murrayfield som kan ta 67,144 tilskuere. 12 og 13 mai er datoene for disse to finalene.

Fotball

24 mai er Europas fotballtilhengere konsentrert om Stockholm i Sverige. Her skal Europa League finalen spilles. I skrivende øyeblikk er ikke semifinalene spilt enda, så finale lagene er ikke klare. Men, det er mange store og gode lag igjen så her blir det spennende; Besiktas, Lyon, Genk, Celta Vigo, Manchester United, Anderlecht, Schalke og Ajax.

27 mai er det enda mer stor fotball. Da er det FA Cupen i England som skal avgjøres, samt den skotske cupfinalen. Finale lagene her er heller ikke klare, men det står mellom Tottenham, Chelsea, Manchester City og Arsenal.

I den skotske cupen er det også fire lag igjen fortsatt. Det er Celtic, Rangers, Hibernian og Aberdeen. Finalen spille også den 27 mai.

Rugby

Denne helgen er det også finaler i Rugby Union i England. Kampen skal spilles på Twickenham stadion, men lagene er enda ikke klare.

Rugby er en forholdsvis ukjent sport for oss her i Norge, men dersom du skulle ønske å se en slik finale kan du kjøpe billetter her. Dagen etter er det fotball finaler i «League two» i England. Disse finalene skal spilles på Wembley stadion.

Mye sport hver eneste helg fremover. Mange uvante sporter for mange, men kanskje det er på tide å se på noe nytt? Jeg vil skrive mer om flere store eventer som kommer utover sommeren og høsten. Følg med!