Svært mange forskjellige sportsgrener

Vi er omgitt av sport på en daglig basis. Nyhetskanalene har egne sportssendinger hvor de formidler de største nyhetene innen et begrenset antall sportsgrener. Er du interessert i andre sportsgrener enn de største må man gjerne oppsøke andre kilder. Heldigvis er det mange slike kilder tilgjengelig på nettet, men før du kan finne frem til resultatene så må du også bli kjent med selve sporten.

Fotball, håndball, sykkel og vintersportsgrener er mest populære i Norge for øyeblikket. Så det er naturlig at nyheter tilknyttet utøvere, resultater eller annet vil være prioritet. Samtidig så betyr dette også at personer som ikke liker fotball eller en av de andre populære sportsgrenene vil bli satt på sidelinjen, bokstavelig talt.

Noen velger å ikke følge med på sport i det hele tatt, mens andre bruker tid på å lete etter andre spennende sportsgrener det kan være verdt å følge. Det er ikke vanskelig å finne noe å bli interessert i, men du kan finne overraskende typer sport som er mindre kjent men veldig morsomt å følge.

Vi har samlet noen forslag på idretter som vi mener er verdt et ekstra blikk. Det er ikke alle du vil finne i Norge, men det kan være morsomt å se litt utenfor grensene for å finne spennende underholdning. Skal du satse penger på disse idrettene så lønner det seg å virkelig bruke tid på å sette seg inn i alle detaljene. Akkurat som poker er styrt helt spesifikke regler og strategier man kan bruke for å øke oddsen, så vil spesifikk kunnskap om de forskjellige idrettene være helt nødvendig for å ha sjansen til å vinne på steder som Pokerstars.

Hestesport

Hestesport
Hestesport

De fleste nordmenn kjenner til hesteløp, V6. Hestene traver og den som passerer målstreken først vinner. Men dette er ikke den eneste hestesporten som finnes. Hester har tross alt vært viktig for mennesker i årtusener, og har vært brukt på flere forskjellige måter. Så hestenes naturlige smidighet, styrke og utholdenhet tas i bruk i flere andre konkurranser. Dressurridning handler om presisjon, mens feltritt handler om utholdenhet, kontroll og fart. Polo, et ballspill hvor spillerne sitter på hesteryggen, er svært populær i England og flere arabiske land. Dette er en krevende sport for rytter og hest ettersom det skarpe svinger og harde slag med en spesiell klubbe som sender en liten hard ball av gårde. Denne ballen kan fort gjøre stor skade hvis den treffer feil. Flere av konkurransene sendes på TV eller på forskjellig nettkanaler.

Ballspill

Ser man bort ifra de helt tradisjonelle ballspillene slik som fotball, håndball og lignende så finnes det mange andre sportsgrener å velge mellom. Bordtennis er stort i utlandet, med et svært aktivt miljø. Videre finnes det badminton og selvsagt tennis. Golf begynner å få fotfeste i Norge og det samme gjør curling, selv om det kan diskuteres hvorvidt curling er en ballsport.

Volleyball, på sand og i basseng er svært populært i USA og i varmere strøk. Amerikansk fotball er veldig populært og ikke bare i USA. En variant er rugby som er populær i England og Australia. Denne kjennetegnes av at utøverne bruker mindre beskyttelse enn amerikansk fotball.

Motorsport

Det kan diskuteres hvorvidt motorsport er en sport. Utøverne sitter i en bil eller på en motorsykkel eller annet motorisert kjøretøy. Så da kan man stille spørsmål om hvor mye dette krever av utøveren. De som støtter motorsport sier at utøverne må være topptrent for å kunne konkurrere i eliten. Det kreves intenst fokus og viljestyrke for å holde kontrollen i svingene og andre steder. Det får derfor være opptil den enkelte hvordan de velger å klassifisere Motorcross, Formel 1 og andre typer motorsport.

Turn, dans og annet

Det finnes mange utøvere som driver i sportsgrener hvor individuell prestasjon er det som teller. I denne kategorien så finner du turnere, roere, dansere og mange andre. Denne type utøver står alene og må prestere alene, noe som gjør at det er utøveren som får mest fokus. Dette er kanskje den idrett som er mest krevende å bli kjent med. Noen få varianter åpner for at flere utøvere samarbeider for en total poengsum, men i svært mange tilfeller så må man sette seg inn i styrkene og svakhetene til enkeltutøvere. Ikke helt enkelt, men veldig morsomt.

Det er ikke enkelt å lage kategorier som skal favne så mange forskjellige idretter, for det som er beskrevet over er bare en liten smakebit. Det finnes underkategorier og spesialiseringer. Så hvis du liker volleyball, så kan vannpolo være noe å sjekke ut. På nettsidene til hver idrett så vil de ofte informere om spesialiseringer. Samtidig så er det også slik at forbundene sjelden vil bruke mye tid på å informere om sportsgrener hvor de ikke har medlemmer. Så med et lite eller manglende vannpolo miljø i Norge, må man til utlandet for å finne mer informasjon. Hvis de fleste utøverne er utenlandske, så må man basere seg mer på utenlandske nettsider enn norske. Vi skal gjøre vårt beste for å fortelle om forskjellige idretter, både kjente og mindre kjente.