Tennis og store tennisspillere

Tennis og store tennisspillere

Tennis er en populær idrett og mange er opptatt av det. Det er kanskje ikke den mest spilte sporten i Norge, men internasjonalt så ser vi en større popularitet. Det er mulig å spille tennis både innendørs og utendørs, og lagene kan deles inn i både; en mot en, av likt kjønn; to mot to, av likt kjønn; eller mixed double; som er én mann og én kvinne per lag.

Når man spiller tennis, så slår man enten «volley», som er et direkte slag; eller et slag etter én sprett i bakken. Det er flere underlag å spille på, blant annet; grus, plen, «hard court» eller teppe. Vi finner store tennisstjerner som Roger Federer, Novak Đoković og Rafael Nadal. Det fins viktige turneringer innenfor tennis, blant annet; Grand Slam, Australian Open og Wimbledon.

Grand Slam handler om å vinne alle de viktigste tennismesterskapene på ett år. Dette er de viktigste turneringene innen tennissporten; de er mest populære blant publikum, og de har de største premiene. Australian Open, er en av Grand Slam-turneringene og arrangeres hvert år i januar. Turneringen spilles i Melbourne Park i Melbourne/Australia.

Wimbledon, er også en av Grand Slam-turneringene og spilles på All England Lawn Tennis and Crouqet Club i London, hvert år i juni/juli. Dette er den eldste tennisturneringen, og den spilles på gress. I tillegg til disse turneringene, så fins også US Open og French Open, som en del av Grand Slam.

Tennis i Norge

Tennis-miljøet i Norge er som sagt lite, men følger med på det internasjonale tennis-miljøet. Norges Tennisforbund, er en sammenslutning av tennislag og -grupper i Norge. Det fins også et Tennisting, som er en generalforsamling som samles annethvert år. NTF deler ut et hederstegn; Bragdmerke, Sølvmerke og Gullmerke, til norske tennisspillere eller ildsjeler som aktivt deltar i å utvikle idretten.

Tennis i Norge

I media kunne man nylig lese at Norges tennis-håp; Casper Ruud slo den amerikanske tennisstjernen John Isner i ATP Cup. Ruud er ranket som nummer 54 i verden når det gjelder tennis, og John Isner er regnet som den 19. beste tennisspilleren, så dette er imponerende. Han er sønn av den tidligere norske tennisspilleren Christian Ruud. Ikke siden 1990-tallet har Norge hatt en tennisspiller på toppnivå.

Berømte internasjonale tennisspillere

Roger Federer er sveitsisk og startet sin tenniskarriere i 1998. I karrieren har han vunnet 20 Grand Slam-turneringer, noe som er ganske imponerende. Ingen mannlig tennisspiller har klart dette tidligere. Rafael Nadal er en annen stor internasjonal tennisspiller som kommer fra Spania. Han blir sett på som en av de beste tennisspillerne gjennom historien. I tillegg har han fått kallenavnet: «The King Of Clay».

Rafael Nadal har vunnet 19 Grand Slam-titler, noe som betyr at han er like bak Federer. Novak Đoković, er også en av verdens beste tennisspillere, som kommer fra Serbia. Han har vunnet hele 16 Grand Slam-titler. Flere i hans familie er også profesjonelle tennisspillere, og selv har han spilt tennis siden han var liten. Denne tennisspilleren er kjent for sin humor, og kalles «Djoker».