Sjakkboksing

Uvanlige sporter

Det er mange forskjellige sporter der ute. Mange sporter er kjent, men det er også en del som ikke er like kjent. Kanskje har du sett et bilde her eller der og fått en god latter, men det er faktisk utøvere som kjemper meget seriøst og trener meget seriøst i alle disse litt mer underlige sportene. Har du sett en tå-wrestling kamp f.eks.? Det er en sport som utkjempes mellom to utøvere og de kjemper som navnet sier med sine tær.

Flere av disse litt mer bizarre sportene har også sine verdensmesterskap og endel har lange tradisjoner selv om vi ikke kjenner til denne sporten.

Her kommer en over sikt over noen av disse mer sjeldne og litt mer uvanlige sportene rundt omkring i verden:

Strutseløp

Strutseløp kommer originalt fra Afrika og spredde seg til USA. Strutsen kan komme opp i en hastighet på cirka 70 kilometer i timen, og de strekker seg ut nesten 5 meter i hvert enkelt skritt. Når det er strutseløp så sitter rytter på strutsen og de løper rundt på en bane.

Sjakkboksing

Sjakkboksing

En annen bizarr sport er sjakkboksing! Dette er en kombinasjon av to tradisjonelle sporter. Som navnet røper – sjakk og boksing.

Undervannshockey

Undervannshockey er nøyaktig det navnet forteller. Hockey under vann. Denne sporten ble oppfunnet i Storbritannia i 1954.

Spadeløp

Spadeløp er en vintersport. Aktøren sitter på en spade og det kjøres nedover en iset bakke. Denne sporten kom faktisk opp i det aller første X-Games i 1997. Men det skjedde en så stygg ulykke at det ble med den ene gangen at man kunne følge sporten under X-Games.

Sporthocking

Sporthocking er jeg ikke sikker på om engang har noen utøvere i Norge eller Skandinavia. Men dette er en sport hvor man skal utføre triks med en stol. Denne sporten startet i Tyskland. Triksene som utføres kan sammenliknes noe med triksene fra skateboard.

Koneløp

Koneløp har ihvertfall jeg hørt om. Denne sporten kommer originalt fra Finland og fant veien over Atlanteren til Nord Amerika i 1999. Sport går ut på å bære en dame – må ikke nødvendigvis være din kone – på ryggen og løpe rundt en hinderløype. Mister man partneren får man tidstillegg. Og raskeste utøver rundt løypen vinner.

Elefantpolo

Elefant polo er likt vanlig polo, bortsett fra at det foregår på en elefant. Alt annet utstyr er det samme. Denne sporten er populær i Nepal, India og Thailand.

Sykkelball

Sykkelball er en konkurranse mellom to lag bestående av to utøvere på hvert lag. Og det spilles med sykler uten bremser og en ball. Målet er å score på motstanderen ved hjelp av sykkelen framhjul eller sitt hode. Hender kan benyttes i forsvar med ikke i angrepssituasjoner.

Osterulling

Osterulling er også en spesiell sport. En rund ost sendes utfor en bratt bakke og utøveren jager osten ned bakken. Den utøveren som først kommer ned bakken vinner osten!

Hundesurfing

Hundesurfing finnes i flere varianter, men en av de vanskeligste er når hunden skal utføre triks på surfebrettet mens eieren fortsatt også er på brettet. Gjerne to hunder pluss eieren på samme brett på samme tid.