Boxing

Verdens eldste sporter – del 2

Har du noen gang spekulert i hvilken sport som regnes som den eldste sporten i verden? Det er jo så mange sporter der ute – både kjente og ukjente. Her skal jeg forsøke å gjengi noen av de som er regnet som de eldste sportene i verden.

Her kommer del 2 av en artikkel om verdens eldste sporter;

Polo

Polo er et lagspill som spilles fra hesteryggen. Selve spillet likner litt på hockey, men den store forskjellen er at hesten er med og spilleren sitter på hesteryggen hele spillet. Men poenget med spillet er det samme – man spiller for å score mål på motstanderen med en liten treball.

Polo kommer originalt fra det gamle persiske riket i sentral Asia hvor de persiske keiserne brukte å lære å ri veldig tidlig i ung alder. Da spilte en sport som senere da har blitt kjent som Polo.

Det er dokumentert bevis helt tilbake til år 316 f.kr at det fantes en sport som Polo i det Persiske riket. Mens det moderne spillet vi har som spilles i dag ble reglene og alle reguleringene utviklet i India på den tiden det britiske imperiet hersket. Den første Polo klubben er datert til år 1833 i India.

Boxing

Boxing
Boxing

Boksing er en kampsport og er en av de aller mest populære kampsportene i verden. Sporten har en lang og strålende historie i moderne tid. Når det er snakk om «nevekamper» så finner man spor av bevis til langt tilbake før kristi fødsel. Men nevekamper med beskyttelse på nevene er noe yngre, men likevel fra før kristi fødsel. Romerne hadde også boksing i noe som liknet sport med noe lør surret rundt nevene. Men de kjempet som oftest til en var død, så kanskje vanskelig å kalle det for en sport

Ren nevekamp med regler og reguleringer kan man finne i England som en kamp “knoke kamp” I 1681. Boksingens første regler er datert tilbake til 1743 med introduksjon av 30 sekunders telling, ingen slag når motstanderen ligger nede osv.

Men fra det 17. til 18. århundret var nevekamp eller boksing som sport sett på som illegalt og hadde ikke mange regler. Amatørboksing ble introdusert i de olympiske leker i 1908 – det gav da et slags «nytt liv» til boksesporten med vektklasser inne i reglene på samme tid.

Så med unge boksere som kjempet i amatør arrangement og olympiske leker, så utviklet de seg videre og ble profesjonelle senere i sin karriere. Da med bedre kunnskaper om boksing og det var med å øke standarden i sporten. I dag er boksing en av verdens mest populære sporter.

Landhockey

Et spill som er veldig mye likt landhockey kan bli sporet tilbake til det urgamle Grekenland. Det har blitt funnet tegninger som viser mennesker som spiller en sport hvor de benytter en kølle eller et slag emne og en ball. De moderne landhockey reglene ble utviklet i det 19. århundre og det spredte seg til britiske kolonier i Australia, Afrika og områdene rundt de landene. Den moderne internasjonale landhockeyen ble med i de olympiske leker første gang i 1908.